17 september 2016
12:30

Solängens BK Vit

Referat: Södra Skärgården IK - Solängens BK Vit

Underläge med 0-4 i första periodpaus ! Det var inte bra, vi släpper till alldeles för enkla mål, men spelmässigt är vi jämnare. En liten "hårtork" i första pausen gjorde dock susen, och vi lyckas snart gå upp i ledning med 5-4. Vi leder sedan med 6-5, men släpper in ett mål i slutet. Det målet föregås tyvärr av en offside som domaren missar. Vi gör en riktigt stark upphämtning och är det klart mest spelande laget. Motståndaren spelade i princip bara långbollar mot snabba forwards. Den här matchen tycker jag vi "vinner på poäng". Vi hade ett mycket bättre spel. Heder också åt arbetsinsatsen, det är faktiskt väldigt starkt att vända ett 4 målsunderläge. Bra gjort av alla spelare.

Matchen präglades också av ett dåligt uppträdande av motståndarna, som valde att på ett verbalt sätt håna en av våra spelare. Att spelaren i fråga till sist blir riktigt förbannad är helt förståeligt. När varken domaren eller deras ledare lyckas stävja detta beteende blir även jag allt för arg. Jag hade en lång och delvis högljudd diskussion med domaren och motståndarledaren. Förvånansvärt är då att deras ledare inte riktigt tar till sig kritiken.
Vi i SBK-03 hade efter matchen ett långt snack om hur man uppträder på planen, och jag bad också om ursäkt för mitt utbrott gentemot domare och motståndarledare. Det skall betonas att våra spelare skötte sig, och att anledningen till deras upprörhet berodde på att de ville försvara sin lagkompis.

Trots "bara" ett poäng är vi vinnare idag, både vad gäller spelet och uppträdande på planen.